Grohe mi Hansgrohe mi ?

21-03-2022 15:57
Grohe mi Hansgrohe mi ?
Öncelikle belirtmeliyiz ki bu soruya objektif bir cevap vermek mümkün değildir. Çünkü bu soru Mercedes'mi yoksa BMW'mi sorusundan farklı değildir. İki markanın da müşterilerinin sevdiği özellikler vardır.

 


Peki aynı aileden çıkan bu iki marka nasıl oluşmuş ve nasıl dünyanın batarya konusunda en büyük iki rakibi haline gelmiş buna bakalım.

1901 yılında Hansgrohe firması Grohe ailesinin babası Hans Grohe tarafından kuruluyor. Şirket kurulur kurulmaz vitrifiye, duş sistemleri alanında çalışmalar başlıyor. Şirketin kuruluş yıllarında henüz çocuk olan Friedrich Grohe 1936 yılına kadar babasıyla birlikte çalışıyor.Ve 1936 yılında babasıyla olan iç anlaşmazlıkları sebebiyle şirketten ayrılıyor. Diğer kardeş Klaus Grohe ise babasıyla kalıyor.



Friedrich ayrıldığında babasından tazminat olarak Westfalia'daki batarya ve aksesuar fabrikasını istiyor ve alıyor. Bu fabrikayı Grohe markasıyla geliştirmeye başlıyor. O dönemde Grohe ve Hansgrohe birbirine rakip değil çünkü farklı ürünler üretiyorlar. Hansgrohe drenaj ve duş sistemleri üretiyor Grohe ise batarya ve aksesuar üretiminde.

Ta ki Hansgrohe 1981 yılında batarya üretmeye başlayıncaya kadar bu böyle sürüyor.Daha sonra iki marka arasında büyük bir rekabet başlıyor.



Şimdilerde ise bu 2 markanın yönetimi ailelerin elinde çıkmış ve yetırımcıların eline geçmiş durumda. Hansgrohe markasının %68 i Amerikan Masco grubuna ait. Ancak kalan %32 ailenin küçük çocuğu olan Klaus Grohe'nin ailesinde bulunuyor.

Grohe'yi ise 2014 yılında Japon Lixil Banyo Grubu satın aldı.Kısaca marka Japonların elinde.

Böylece anlıyoruz ki bu iki dev marka aynı aileden çıkmış ve aile içi anlaşmazlıklar yüzünden farklı iki markaya bölünmüştür. Alman markası olarak bildiğimiz firmalar Amerikalı ve Japonların elindedir. Ama her iki firmanında ana üretim tesisleri hala Almanya'da hem de aynı bölgede Düsseldorfta bulunuyor. Gerçi artık bu iki marka da globalleştiği için bir çok ülkede üretim tesisleri bulunmaktadır.



Peki gelelim hangisi daha iyi sorusunun cevabına .

Bu çok subjektif olmakla birlikte size kendi tecrübemizle ve piyasa algısıyla söyleyebiliriz ki Endüstriyel ürünlerde Grohe, tasarım ürünlerinde ise Hansgrohe bir adım öne çıkmaktadır.

Endüstriyel ürün derken yoğun kullanım alanlarını kastediyoruz. Havalimanı, hastane otel vs.. gibi yerlerde ürünlerin hiç sorun çıkarmamasından dolayı Grohe'yi daha yoğun görmekteyiz.

Diğer yandan mimari anlamda Hansgrohe'nin tasarımları ve çizgisi Mimarlar tarafından daha çok takdir görmektedir. Üst düzey mimari projelerde ise Hansgrohe Axor markasıyla da öne çıkmaktadır.

Banyome'de biz hem Grohe ürünlerini hem de Hansgrohe ürünlerini müşterilerimize sunuyoruz. Ürünleri daha detaylı incelemek istiyorsanız lütfen  tıklayınız.

Grohe Ürünleri

Hansgrohe Ürünleri

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.