Hangi Mutfak Eviyesini Seçmeliyim ?

15-03-2022 14:45
Hangi Mutfak Eviyesini Seçmeliyim ?
Mutfak eviyesi tüm ev ahalisinin sıklıkla kullandığı bir üründür. Gerek yemek hazırlamak, gerekse bulaşık yıkamak için her gün onlarca kez başına geldiğiniz mutfak eviyenizi doğru seçmeniz önemlidir.

Eviye alırken tüketiciler en çok yenilikçi modern görünümüne, dayanıklılığına ve kullanım kolaylığına odaklanır.Ve hangi eviyeyi alacağına karar verme anı geldiğinde çoğu tüketici çelik mi kompozit-granit eviye mi almalıyım ikilemine düşer. Peki bu 2 eviye tipinin birbirinden farkları ve birbirlerine üstünlükleri nedir bir bakalım.



Paslanmaz çelik eviyeler aslında klasiktir. Yani mutfak alanında başarılarını kanıtlamış eviyelerdir. On yıllardır tüm modern evlerde paslanmaz çelik eviye bulunur ve kullanılır. Hem modern görünümleriyle hemn de entegre damlalıklı kompakt modelleriyle mutfak alanında hazırlanmak istenen şeyleri kolaylaştıran ürünlerdir bunlar. Çelik eviye modellerinde geniş hazneli eviyeler ve tezgaha uyum sağlayan tezgahaltı ve tezgahüstü entegre modeller de mevcuttur.



Paslanmaz çelik eviyelerde en sık karşılaşılan şikayetler çelik kalitesinden kaynaklı olarak eviyenin bir süre sonra kararması, gene çeliğin kalitesinden kaynaklı şekilde ürünlerin çok kolay ve çabuk çizilmeleridir. Çeliğin kalınlığının yeterli olmamasından kaynaklı eviye bataryasının eviyeye tam sabitlenememesi ve titremesi de bir diğer şikayet konusudur.



Bu anlamda yapılacak şey çelik eviye alırken çelik kalitesinin iyi olmasına, çelik kalınlığının yeterli olmasına ve çeliğin çiziklere karşı özel satine bir yüzeyle kaplanmış olmasına dikkat edilmelidir. Bu özelliklerin bir arada olduğu kaliteli bir eviye alırsanız ürününüzü yıllarca sorunsuz kullanabilirsiniz.

Şimdi gelelim kompozit veya halk tabiriyle granit eviyelere. Bu eviyeler özel bir kompozit malzeme ile üretilir ve genelde renkli ürünlerdir. En çok tercih edilen renkleri antrasit, koyu gri ve krem bej gibi açık renklerdir.Bu eviyelerin birçok özelliği vardır.

 

Bu ürünler yanmaz, leke tutmaz ve hijyeniktir. Bunların yanısıra kompozit eviyeler büyük ihtimalle kullanacağınız en sessiz eviyeler olacaktır. Çünkü kompozit malzeme su sesini emmekte ve sessiz bir kullanım sağlamaktadır. Bu sessiz kullanım özelliği entegre yalıtım yapılmış bazı çelik eviyelerde de mevcuttur.



Kompozit eviyelerde ise en fazla alınan şikayetler genelde kireçli suyun çok yoğun olduğu bölgelerden gelmektedir. Türkiye'de özellikle bazı bölgelerde kullanılan su aşırı kireçlidir. Ve bu kireç zamanla kompozit eviyelerin üzerinde hafif lekeler bırakabilmektedir. Normal derecede kireçli su kullanılan yerlerde bu şikayet oluşmamaktadır. Bu şikayet dışında ürünü kırmadıkça kompozit eviyeleri de senelerce güvenle kullanabilirsiniz.



Biz Banyome'de Grohe ve Hansgrohe marka eviyeler satmaktayız. Eviyelerin fiyat ve özelliklerini incelemek için tıklayabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.