Gömme Rezervuar nedir ? Hangi Gömme Rezervuarı Almalıyım ?

06-03-2022 17:51
Gömme Rezervuar nedir ? Hangi Gömme Rezervuarı Almalıyım ?
Gömme Rezervuar, asma klozetinizi üstüne taktığınız ve duvardan bir nevi sifon olarak kullandığınız ürünlere verilen genel isimdir.

Gömme Rezervuarlar genelde 2 şekilde kullanılır.

Birinci kullanım şekli duvarın kırılması ve içine gömme rezervuarın yerleştirilmesi şeklindedir. Genelde duvarlar 10-13,5 cm lik tuğlalar yada çeşitli kalınlıklarda Gazbeton ürünleriyle yapılır. Bu sebeple gömme rezervuarınız ne kadar inceyse tüm duvar kalınlığı çeşitlerine uygun olur. Sektörde genelde standart olarak 8cm kalınlığında gömme rezervuarlar üretilir. Farklı kalınlıkta rezervuarlar vardır ancak 8cm çoklukla tercih edilir.

Gömme rezervuarınızı duvarın içine gömeceğiniz için ne kadar kaliteli alırsanız o kadar iyi olur. Çünkü üründe zamanla sorun çıkarsa duvarı kırmanızı gerektirecek durumlar oluşabilir. Bu sebeple banyome.com piyasanın en kaliteli 2 markası ile çalışmaktadır.

Bunlardan biri Geberit markası diğeri ise Grohe markasıdır. Bu 2 marka uzun yıllardır gerçekten kaliteli ürünler üretir ve bu ürünleri duvar içine güvenle monte edebilirsiniz.Duvar içi ürünler aşağıdaki resimdeki gibidir.



Bu ürünlerin etrafında bir konstrüksiyon bulunmaz. İnce iki ayakları vardır. Bu ayaklar yere monte edilir ancak bu ayakların çok taşıyıcı özelliği yoktur. Diğer yandan duvariçine de montajı yapılır ve duvar kapatılır.

İkinci gömme rezervuar çeşidi Alçıpan tipi gömme rezervuardır. Bu rezervuar duvar içinde değil duvarın önüne yapılan bir alçıpanın içine monte edilir. Duvarın kırılma imkanı yoksa, yada duvar kırılmak istenmiyorsa duvarın önüne bir alçıpan yapılır ve ürünün montajı yapılır.



Bu ürünün çevresinde görüldüğü gibi bir konstrüksiyon,çerçeve bulunur. Bu ürün duvar içi ürünlere göre daha sağlamdır. Çünkü ayakları sağlam şekilde yere monte edilir. Ürünün çerçevesi ürünü daha sağlam haline getirir. Bu ürün hem duvar içine hem de alçıpan içine monte edilebilir.

Bu ekstra çerçeve yüzünden bu ürünlerin fiyatı duvar içi serilerden daha pahalıdır. Ama sağlamlığı da çok daha fazladır.

Ayrıca Gömme rezervuar alırken bu ürünlerin yanında basma butonu yani kapak ve ankastre taharet stop valfi de almanız gerekir. 

Banyome'de biz bu ürünleri hem tek, hem de set halinde satmaktayız.

Fiyatları incelemek için lütfen tıklayın Gömme Rezervuar Setleri
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.