En iyi batarya markaları hangileri ?

21-04-2022 09:50
En iyi batarya markaları hangileri ?
Bu soruya Türkiye'de satılan bataryaları baz alarak cevap vermek lazım. Çünkü her ülkenin ve her bölgenin kendine özel markaları ve bataryaları bulunmakta. Türkiye,banyo malzemeleri açısından  üretimi çok zengin olan bir ülke. Her türlü banyo malzemesi Türkiye'de yüksek kalitede üretiliyor. Büyük markalar bulunmakta. ECA,Vitra, Kale bunlardan sadece bazıları. Batarya dikkate alındığında ise Türkiye'nin en büyük 2 markası ECA ve Artema-Vitra. İkincil markalarda ise NSK,Newarc,GPD gibi markaları sayabiliriz.

 

Diğer yandan Türkiye'de dünya lideri markalarda aktif satış yapıyor. Grohe,Hansgrohe,Roca,Axor,Dornbracht,Kohler bunlardan bazıları.

Bu markalar dünya çapında kendini kanıtlamış markalar. Grohe ve Hansgrohe hem fiyatları hem de kaliteleri açısından daha ulaşılabilir ve fiyat-performans markaları durumdalar.

 

Dornbracht,Kohler gibi markalar ise fiyatları daha yüksek premium markalar. Dornbracht için Almanya ve Avrupa'nın en premium batarya markası diyebiliriz. Aynı şeyi Amerika'da Kohler için belirtebiliriz. Zaten Kohler Amerika'da pazar lideri.

 

Türkiye'deki batarya hakimiyetine baktığımızda daha çok Çin ürünlerini görmekteydik. Adetsel olarak Çin ürünleri bir dönem pazarın %70 ine sahiptiler. Ancak yerli üreticileri ve pazarı korumak üzere gümrük vergileri arttırıldı ve Çin üretimi bataryaların pazardaki adetsel etkinliği %50 nin altına düştü. Bunlar toplam ciroda ise %20-25 lik bir yer kaplıyor. Gene de halen büyük yerli ve yabancı markalar bile bazı ürünleri kendileri üretmeyip Çin'de ürettiriyorlar. Bunların en başında el duşu setleri geliyor. Yani bir el duşu seti aldığınızda bu çok büyük ihtimalle Çin'de üretilmiş bir ürün.

Bataryaların içinde belli miktarda kurşun bulunur. Eğer kurşun oranı belirlenmiş standartların üstündeyse bu kanserojen hale gelir. Yani sizin ve ailenizin sağlığını tehdit eder. Ucuz bataryalardaki kurşun oranı daha fazladır . Bu sebeple evinize batarya alırken kendini ispatlamış önde gelen markalarda ürün almanızı tavsiye ederiz.

 

Ankastre ürünler, yani duş setleri, lavabo bataryaları,gömme rezervuar gibi ürünlerin duvar içine monte edilen iç parçaları bulunur. Bu sebeple ankastre ürünler alırken de duvar içine monte edileceği için kaliteli markaları tercih etmenizi öneririz. Çünkü ileride çıkabilecek bir sorunda duvarınızı yıkmanız ve sorunu çözmeniz gerekebilir. Biz banyome olarak bu sebeple Grohe,Geberit ve Hansgrohe ürünlerini ankastrelerde tercih etmenizi öneriyoruz. Zaten bu markaları satıyoruz.

Diğer yandan fotoselli ürünlerde de Grohe,Geberit ve Hansgrohe ürünlerini önermekteyiz. Fotoselli bataryalar kolay bozulan, su kalitesine göre ömrü değişken ürünlerdir. Gene bu tip ürünlerde Çin'de üretilen kalitesi ürünlerden uzak durun. Çok kısa sürede bozulurlar ve siz uygun fiyata ürün aldım derken daha büyük masraflarla karşılaşırsınız.



Banyome'de binlerce kaliteli ürünü birarada bulabilir, tek tıkla sipariş edebilirsiniz. Biz sorun çıkarmayan, fiyat-performans oranı yüksek ürünler satıyoruz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.