Defolu Seramik Nedir ?

06-03-2022 16:08
Defolu Seramik Nedir ?
Seramik almak istiyorsunuz ve önünüze 1.kalitesi şu kadar, 2.kalitesi ve defolusu şu kadar diye farklı fiyatlar çıkıyor.

Peki 1.kalite seramiğin, 2.kalite seramikten ve defolu seramikten  farkı nedir ?

1.kalite seramik ürünün üzerinde veya arkasında en ufak bir hata olmayan seramiklerdir. Bu seramikler üretildikten sonra bir lazer kalite kontrol sistemi ile onaylanır ve hatasız olarak 1.kalite sıfatını alır.

2.kalite seramik ise aslında birinci kalite seramiğe yakındır. 2.kalite seramikte gözle tespit edilemeyen ancak ürünün çok yakınına girdiğinizde ve ürünü elinize alıp dikkatlice incelediğinizde görebileceğiniz hatalar vardır. Bunlar döşendiğinde dışarıdan 2.kalite oldukları pek anlaşılmaz. Yani uzaktan ancak uzman bir göz algılayabilir.

Defolu seramiklerde ise üründeki hatalar hem yakından hem de biraz uzaktan algılanabilir. Yani döşendiğinde gözle görülebilen hatalardır. Bu ürünler fabrikadan bayilere karışık halde gönderilir. Yani bayi size seramiğin şurasında şu hata var diyemez. Bu palette karışık olarak gelir. Ama defolu seramik asla kırık seramik değildir. Yani defolu bile olsa ürün kırık olamaz.

Bu sebeple eğer bütçeniz elveriyorsa evinizde ve işyerinizin içinde 1.kalite ve 2.kalite seramik kullanmaya özen gösterin. 

Defolu seramikler ise genelde bir depoda, herkesin gözünün önünde olmayan bir dış alanda, evin yada işyerinin gözden ırak bir ardiyesinde kullanılmalıdır. Tabi bu bizim tavsiyemiz.

Şimdi banyome'de Kütahya Seramik ürünlerimizi incelemek isteyebilirsiniz.

Banyome Kütahya Seramik
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.